Dot Art / Dotpainten (schilderen met stippen)

Dot Art is een prachtige techniek die, pas op 🙂 , ontzettend verslavend is maar ook heel ontspannend.
Je kunt Dot Art op ieder moment van de dag doen, gewoon lekker thuis aan de keukentafel. Even een momentje voor jezelf nemen. En oefening baart kunst, veel oefenen en dan zie je dat jouw techniek verbetert.

Tijdens de workshop Kennismaken met Dot Art leer je hoe je met de diverse materialen kunt werken en hoe je dit toe kan passen op jouw gekozen werkstuk. Ik leer je hoe je een patroon op je werkstuk kunt plaatsen en vanuit daar een prachtige geheel maakt. Ik ga je ook laten zien hoe het werken op ander materiaal (porselein) en de daarvoor speciale verf gaat. Je zult merken dat het anders werkt en voelt. Je kunt na deze workshop lekker thuis aan de slag hopelijk neem je hierdoor af en toe even een momentje voor jezelf.

Dot Art Freestyle is zoals het woord het al zegt, geheel op eigen wijze jouw creatie maken. Je krijgt een blanco canvas en geheel op intuïtie en gevoel teken je daar jouw lijnen, rondjes, krulletjes, bloemetjes op, alles wat jouw gevoel jouw ingeeft op dat moment.
De kunst is om te proberen om niet na te denken, dus uit je hoofd en de controle wat los te laten. Je mag ook loslaten wat je niet meer nodig hebt.
We nemen tijdens deze workshop ook een stiltemoment zodat je echt even “naar binnen” gaat en bij jezelf blijft.

Bij de Dot Art workshop XL ga je een groter werkstuk maken en je leert in deze workshop ook zelf verf mengen en nog veel meer. Nadat je geoefend hebt op een klein werkstuk met jouw eigen gemengde verf gaan we aan de slag met door jouw gekozen grotere object. Je kunt kiezen uit een canvas of een houten paneel.
Tijdens deze workshop wil ik je graag leren hoe je een eigen mandala opbouwt maar je bent vrij om jouw eigen intuïtie te volgen of eventueel een sjabloon te gebruiken en daarmee verder te creëren.
Omdat dit een groter werkstuk is krijg je deze niet af tijdens de workshop, de bedoeling is dat je deze thuis af gaat maken in jouw eigen tempo. Haastig werken is niet altijd goed…..
Je krijgt 4 verfpotjes met jouw eigen gekozen kleuren acrylverf mee naar huis en nog een kadootje om zelf thuis verder te dotten.

Even een leuke reactie van een cursiste, die bij Atelier ByPetie een workshopdag (inclusief lunch en bossche bol) had geboekt met haar vriendinnenclubje ze had ‘s-nachts (in haar slaap) alleen maar over stipjes gedroomd en toen het overhemd van haar man had gedot! Haha! Geweldig, zo vol zat zij er dus van, heerlijk om terug te horen.

Kennismaken met Dot Art (of een vervolg/verdiepings workshop)
Inclusief: gebruik materialen, 2 werkstukjes, koffie/thee/water en wat lekkers
Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur
Prijs: € 47,50 p.p. (bij voldoende cursisten gaat de workshop door).

Dot Art Freestyle
Inclusief: gebruik materialen, 1 werkstuk/canvas, koffie/thee/water en wat lekkers
Tijdsduur: 3 uur
Prijs: € 57,50 p.p. (bij voldoende cursisten gaat de workshop door).

XL workshop Dot Art
Inclusief: gebruik materialen, groot en klein werkstuk, 4 potjes acrylverf en koffie/thee/water en wat lekkers
Tijdsduur: 3 tot 3,5 uur
Prijs: € 67,50 p.p. (bij voldoende cursisten gaat de workshop door).